zondag 12 april 2015

Kirtan in Amsterdam


Voor wie nog nooit een kirtan heeft meegemaakt, doet zich op de eerste zondag van mei een prachtige gelegenheid voor. De Kirtan Connection strijkt dan neer in de tempel aan de Van Hilligaertstraat 17hs in Amsterdam. Vijf uur lang wordt dan aan een stuk door gezongen en gechant, door beoefenaars van mantra-meditatie uit het hele land.

Mantra-meditatie
Meditatie doe je in stilte zou je zeggen. Maar daarvan is tijdens deze kirtan geen sprake. Bij mantra-meditatie geef je je geest een mantra om zich op te focussen. Tijdens een kirtan wordt de mantra eindeloos op wisselende melodie├źn herhaald. Mantra’s die zondag 3 mei worden gezongen en gechant zijn onder andere Ohm Namo Bhagavate Vasudevaya en de 'maha-mantra' Hare Krishna Hare Krishna, Krishna Krishna Hare Hare, Hare Rama Hare Rama, Rama Rama Hare Hare. De goddelijke energie die deze namen van God oproepen is voelbaar zodra de mantra's gezongen en gechant worden.

Je kan uit nieuwsgierigheid even kort een kijkje nemen of je urenlang onderdompelen in de hypnotiserende sfeer, de entree is vrij, er zijn zelfs gratis vegetarische hapjes. Voorafgaand aan de kirtan loopt er een echte Hare Krishna-optocht door Amsterdam. Deze Harinam begint om 13 uur bij station Amsterdam Centraal. Wie het leuk vindt kan uiteraard meelopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten