vrijdag 6 februari 2015

Kirtan Connection in Eindhoven!


Hou je van oosterse spiritualiteit, yoga en Indiase cultuur, dan doet zich deze zaterdag 7 februari een unieke gelegenheid voor. ISKCON organiseert in wijkcentrum ’t Bellefort haar landelijke 'Kirtan Connection'. Vanuit het hele land komen mensen naar Eindhoven om een middag lang mantra-meditatie te beoefenen.

Meditatie doe je in stilte zou je zeggen. Maar daarvan is tijdens deze kirtan geen sprake. Bij mantra-meditatie geef je je geest een mantra om zich op te focussen. En tijdens een kirtan wordt deze mantra eindeloos op wisselende melodie├źn herhaald. Mantra’s die zaterdag worden gezongen en 'gechant’ zijn onder andere Ohm Namo Bhagavate Vasudevaya en de 'maha-mantra' Hare Krishna Hare Rama.

Hypnotiserend
Je kan uit nieuwsgierigheid even kort een kijkje te nemen of je urenlang onderdompelen in de hypnotiserende sfeer, de entree is vrij, er zijn zelfs gratis vegetarische hapjes. De mantra’s hebben een Indiase, hindoe├»stische achtergrond. Maar de kirtan staat open voor alle culturen en achtergronden en trekt doorgaans ook echt een breed publiek. God, of 'de kosmos', of Krishna heeft vele namen en gezichten. We vinden elkaar in de bijzondere energie die tijdens zo’n middag ontstaat.

Optocht
De Kirtan wordt gehouden van 14 tot 19 uur. De locatie is wijkcentrum ’t Bellefort, Iepenlaan 40, Eindhoven. Er kan in de buurt gratis worden geparkeerd. Vanaf het Centraal Station is het vijftien a twintig minuten lopen. Voorafgaand aan de kirtan loopt er een echte Hare Krishna-optocht door de stad, een zeldzaam tafereel in Eindhoven! Deze loopgroep start om 13 uur bij het station en zal tegen 14 uur bij ’t Bellefort arriveren. Wie het leuk vindt kan uiteraard meelopen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten