dinsdag 25 juni 2013

Ratha Yatra 2013 een groot succes!

Wat een prachtige editie van de Ratha Yatra Eindhoven mochten we dit jaar beleven! Alles zat mee. Zèlfs -tegen de voorspellingen in- het weer! De multiculturele markt voor de Catharinakerk werd druk bezocht en was ook werkelijk multicultureel. Veel mensen besloten na het winkelen lekker neer te strijken en te genieten van het podiumprogramma, de sfeer en het gratis vegetarische eten.

Tijdens de tocht door de stad, het eigenlijke karrenfestival Ratha Yatra, zagen we alleen maar blije reacties. Soms eerst nog een opgetrokken wenkbrauw, want het is toch vrij ongebruikelijk, die kleuren, de muziek en het uitdelen van al dat fruit. Maar zelfs de meest geharde chagrijn kon geen weerstand bieden aan alle vrolijkheid.

Ratha Yatra is een Indiaas religieus festival, een hindoe-feest. Maar nadrukkelijk géén feest alleen voor hindoes. In India is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat moslims meehelpen met het versieren van de wagens, omdat geloofd wordt dat deelname voor iedereen gunstige effecten heeft. Ongeacht religieuze achtergrond of verdere afkomst en overtuigingen. Om die reden willen we dit festival ook vieren op een plek waar zoveel mogelijk mensen en culturen te vinden zijn, het centrum van de stad op een koopzaterdag.

Wil je meer weten over de achtergrond van Ratha Yatra, of over onze filosofie, stuur dan een mailtje naar sonnykhusial@hotmail.com. Of bel: 040-2132523 of 06-24985066.

Nagenieten kan ondermeer op de speciale Facebook-pagina Ratha Yatra Eindhoven. Deze foto's geven een impressie van deze zevende editie: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten